sobota 9. septembra 2017

Akčný piatok

Akčný piatok

Detičky behali po prírode s maskami, strieľali zo vzduchovky a absolvovali cvičnú evakuáciu. Osnovy, či hroziaca kórejská kríza?
Unavené a vzrušené museli po príchode zo školy absolvovať: hodinu klavíra, hodinu gitary, teóriu Sofia, teóriu Andrej, obaja svätú omšu – Andrej neminištroval, ale Sofia spievala v spevokole Svetlušky, po omši ešte mali Svetlušky nácvik nových piesní, takže keď sme konečne sadli k narodeninovej tortičke, bolo 18,00. Neva, o to lepšie chutila. Na pitie sme si dali detské šampanské, ktoré dostal Jurko k narodeninám od šéfa. Ono by to bolo milé gesto, lebo Jurko abstinuje, keby šéf pridal k fľaši nejakú tú „stovku papierovú.“ Nepridal.
Nepotešila nás správa, že Dominika je opäť v nemocnici. Držíme jej palce, aby čo najskôr (a hlavne dôkladne) vyzdravela a mohla radostne pokračovať v započatej školskej dochádzke, aj navštevovať folklórny krúžok s názvom „Kobylky“. Tie názvy sú pekné: Svetlušky, Kobylky, Drozofilky – ten posledný vraj navštevujem podľa syna ja.
Ináč bolo kruté z mojej strany, ako som odháňala Andrejových kamarátov, ktorí ho volali vonku, vraj veď je piatok. Musela som im vysvetliť, že Andrej je na gitare, na teórii, potom pôjde do kostola, a v sobotu na skauting. Odišli so zvesenými hlavami. V nedeľu sa bude chlapec učiť, lebo ho čakajú vstupné testy z matiky a sloviny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára